Wat doet een verkoopmakelaar precies voor jou?

Een huis verkopen kan een ingewikkelde en tijdrovende taak zijn. Om het proces soepel te laten verlopen, kun je de hulp inschakelen van een verkoopmakelaar. Ontdek wat een verkoopmakelaar precies voor jou doet.

De taken van een verkoopmakelaar uitgelegd

Een verkoopmakelaar is een specialist die je begeleidt bij het hele verkoopproces van je woning. Een van de eerste dingen die een verkoopmakelaar doet, is het vaststellen van de waarde van je woning. Dit gebeurt op basis van marktonderzoek, vergelijkbare verkopen in de buurt en de staat van je woning. Zo stelt de makelaar een realistische verkoopprijs vast.

Vervolgens zorgt een verkoopmakelaar voor een effectieve marketingstrategie om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Dit omvat professionele fotografie, het opstellen van aantrekkelijke beschrijvingen van de woning en het plaatsen van je woning op verschillende populaire vastgoedwebsites en sociale media.

De verkoopmakelaar regelt en begeleidt dan de bezichtigingen met geïnteresseerde kopers. Dit betekent dat je zelf niet aanwezig hoeft te zijn bij de rondleidingen. Zo kun jij je focussen op andere zaken, zoals het verhuizen of klussen in je nieuwe woning.

Wat je nog meer kunt verwachten

Verkoopmakelaars hebben een groot netwerk van potentiële kopers, andere makelaars en professionals zoals taxateurs en notarissen. Dit netwerk kan het proces van de verkoop van je woning versnellen en efficiënter maken.

Verder is een van de belangrijkste taken van een verkoopmakelaar het onderhandelen over de verkoopprijs en de voorwaarden. Dankzij hun ervaring en kennis van de markt kunnen zij vaak betere deals sluiten dan wanneer je dit zelf zou doen.

Vervolgens is het opstellen en controleren van de koopovereenkomst een cruciale stap in het verkoopproces. De verkoopmakelaar zorgt ervoor dat alle juridische aspecten correct zijn afgehandeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je huis verkopen door Marjan van Heerde Makelaardij

Een verkoopmakelaar speelt dus een essentiële rol bij de verkoop van je woning. Bij Marjan van Heerde Makelaardij pakken we het net even anders aan. Bij ons staan niet de woningen, maar jij centraal. We bespreken samen jouw wensen bij de verkoop van een woning en gaan op zoek naar de beste deal voor jou.

Op zoek naar een verkoopmakelaar die jou helpt met het verkopen van je huis? Neem gerust contact met ons op.

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in Nijmegen en omstreken kunnen wij als aankoopmakelaar bijstaan. 

Contactformulier

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.